Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati : Sokolac -4; Prijedor 0; Bjelašnica i Sanski Most 1; Doboj, Srebrenica i Zenica 2; Bijeljina i Tuzla 3; Zvornik 4; Banja Luka i Drvar 5; Sarajevo 6; Ivan Sedlo 8; Jajce i Trebinje 9; Bugojno, Gradačac, Livno i Mostar 11; Stolac 12; Bihać 13; Grude i Široki Brijeg 14; Neum 16°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5hPa je veći od normalnog i raste.

Danas pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne, padaline se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna od 9 do 16 stupnjeva.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 16, na jugu do 18 stupnjeva.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u subotu. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim djelovima. Tokom dana, padaline se očekuju i u ostalim djelovima zemlje. Intezivnije padaline se očekuju u Hercegovni i na jugozapadu. Jutarnja temperatura od 3 do 9, a najviša dnevna od 9 do 16 stupnjeva.