Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su u nastavku provođenja operativne akcije "Pravda" danas u poslijepodnevnim satima izvršili pretrese na još dvije lokacije na području Županije Sarajevo radi pronalaska tragova i dokaza koju mogu koristiti za kazneni postupak, te su lišili slobode još dvije osobe inicijala A. L. (1962.god.) i H. S. (1957.god.).

Oni se sumnjiče za kazneno djelo - pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela iz člana 346. st. 2. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, prenosi Fena

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će u zakonitom roku biti predana na daljnu nadležnost Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Iz FUP-a podsjećaju da su 11. studenoga policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije Pravda na području Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

U sklopu navedena akcije, a po naredbama nadležnih sudova, izvšeni su pretresi na više od 40 lokacija u Bosni i Hercegovini, te je lišeno slobode 15 osoba koje se dovode u vezu sa kaznenim djelima - organizirana kriminalna grupa u vezi sa kaznenim djelima - zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakonaod sudaca, pranje novca i prevara, priopćeno je iz FUP-a.