Shvativši da za vrijeme pandemije koronavirusa njezini učenici ne mogu sudjelovati u online nastavi, nastavnica Gamze Arslan iz istočne turske pokrajine Van odlučila je napraviti ono što sama može da bi im pomogla - počela ih je osobno obilaziti u njihovim domovima.

''Mi imamo internet u školi, no teško je održati nastavu jer brojne obitelji najčešće nemaju internet u svojim domovima'', rekla je za televiziju Haberturk.

''Sada podučavam tako da idem od vrata do vrata, noseći sa sobom ploču'', naglasila je.

Svojim se učenicima vraća idući dan s novim zadacima kako bi se i osobno uvjerila da su odradili zadaću, no pritom uvijek pazi na fizički razmak, ispripovijedala je.

Arslan je nastavnica u regiji Tusba, smještenoj u ruralnoj pokrajini Van na krajnjem istoku zemlje. O njezinu radu pišu brojni turski mediji.

''Možda nema interneta, ali zato postoji nastavnica Gamze'', jedan je od naslova u medijima, a njezine napore pohvalili su i mjesni dužnosnici.

''Oduševljeni smo što postoji alternativa u ovoj nemogućoj situaciji, alternativa osjećaju nemoći', izjavio je za Haberturk regionalni voditelj ministarstva obrazovanja Mehmet Bakir Bedevioglu.

''Njezini su potezi istinski primjer žrtvovanja i, nadamo se, primjer dobre prakse'', dodao je.

Većina zemalja u svijetu već je otvorila vrata svojih škola, a Turska to planira napraviti 21. rujna.

Oporbene stranke i neovisni mediji već dulje vrijeme kritiziraju turske vlasti zbog nepostojanja interneta u pojedinim dijelovima Turske, ističući da učenici zbog toga ne mogu pratiti nastavu za vrijeme pandemije koronavirusa, prenosi Hina.