Kava u kafiću, a posebno u turističkim mjestima, očito je postala pravi luksuz. Ako uz to naručite još i sok ili odlučite počastiti društvo, pripremite se na veliki izdatak. Posljednjih nekoliko dana objavili smo primjere nezadovoljstva građana koji se žale na previsoke cijene u hrvatskim ugostiteljskim objektima, na loš tečaj u mjenjačnicama... Svi su svjesni globalne krize, ali i dalje ne mogu se načuditi visokim cijenama. Posljednji takav primjer dolazi iz jednog opatijskog kafića. Razočarani gost objavio je na Facebooku račun jer smatra da je previše platio ono što je naručio. "Nisam jedan od onih koji broji svaku lipu na računu, ali…", napisao je u statusu na svom Facebook profilu objavivši račun na kojem je vidljivo kako je mali croissant sa šunkom i sirom, malu kavu s mlijekom i prirodni sok od limuna platio čak 107 kuna. Točnije, croissant je platio 30 kuna, mali macchiato 32 kune, a limunadu 45 kuna.

Mnogo se komentara nanizalo na njegovu objavu. Većina ga podržava i zgražava se zbog cijena.

"Ovo je strašno, ovo je strava..." samo su neki od komentara. "Ne kužim, macchiato je skuplji od croissanta sa šunkom i sirom – pa koja je to računica?!" "I u Madridu su takve cijene. Pa onda radije tamo pijem."

3-2022-06-14-08-50-10-51b1d137e04bbc83da90.jpeg

Drugi mu predbacuju jer prije narudžbe nije pogledao cjenik i savjetuju ugostiteljima da i u kafićima izlože cjenike vani kao što se to radi u restoranima. "Došao, sjeo na kavu, račun dobio naknadno. Ne znam jesam li u životu gledao cjenik kad idem na kavu. U restoranima dobiješ cjenik u ruke nakon što sjedneš. Ovdje je princip vrlo birtijaški. Očekivao sam skuplje. Ali ne ovako skupo. I ne ovako šlampavo. Moja objava je upozorenje da netko slučajno tako ne sjedne sa svojom obitelji jer će ih taj izlazak na kavu koštati 400 kn", napisao je autor posta na Fejsu.