Ogorčeni činjenicom da, kako navode u priopćenju, HDZ1990 sve više postaje obiteljska stranka njezinih čelnih ljudi, članovi područnih odbora mostarskog odbora “Devedeesetke” najavljuju napuštanje ove stranke, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Naime, HDZ1990 koji se hvali davanjem mogućnosti mladima za politički angažman, zloupotrijebio je angažman mladih kako bi pojedinci iz vrha Županijskog odbora i vrha stranke sproveli svoje privatne namjere. Umjesto da se uistinu radi i djeluje na promociji mladih, visokoobrazovanih i kvalitetnih kadrova stranke i omogući jednaka mogućnost uspjeha na izborima, predsjednik Županijskog odbora HNŽ i tajništvo stranke su, u suradnji i s drugim strankama poput omraženog HDZ-a BiH, putem biračkih odbora dogovorili i isposlovali prolazak na izborima svojih favorita, navodi se u priopćenju za javnost područnih odbora GO HDZ 1990. Mostar.

To su, preciziraju, ovaj put bili kandidati s liste iz Rame.

Podsjetimo od troje zastupnika, koliko ih je s liste HDZ 1990 izabrano u skupštinu hercegovačko-neretvanske županije- dvoje ih je iz Rame- ilija Cvitanović, glavni tajnik stranke i Luka Faletar još uvijek aktualni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH.

-Kandidatima GO Mostar ne samo da je onemogućen podjednak tretman u predizbornim aktivnostima, nego smo pretrpjeli i cijeli niz niskih udaraca i opstrukcija, a sve kako bi se onemogućio bilo kakav rezultat neovisnim i slobodnomislećim mladim osobama kojima je u cilju raditi za dobrobit naroda, a ne stranaka i ljudi koji županiju tretiraju privatnim vlasništvom, ističe se u priopćenju.

Područni odbori mostarskog odbora “Devedesetke” napominju kako nemaju ništa protiv drugih općina u HNŽ-u, ali, dodaju, zar nije zabrinjavajuća činjenica da u Skupštini HNŽ-a općenito ima ponajmanje zastupnika iz Mostara, najvećeg središta županije?

-Vrhunac licemjerstva vodstva je HDZ-a 1990 je instaliranje rodbine, sinova i kćeri na odgovorne funkcije u stranci, što ponajbolje govori o mogućnostima i opredijeljenosti mladima ove stranke. Dakle, ono što je najbitnije jeste tko su i koliko je debel novčanik roditelja mladih kojima se daje prigoda. Je li to ta opredijeljenost mladima HDZ-a 1990?, pitaju se članovi mostarskih područnih odbora “Devedesetke”, te zaključuju:

-Radi kontinuiranog omalovažavanja i opstruiranja ovim putem najavljujemo napuštanje stranke od strane mladih i visokoobrazovanih kadrova HDZ-1990 iz Mostara, a vrlo vjerojatno i određenih izabranih zastupnika HDZ-a 1990 s viših razina, navodi se u priopćenju područnih odbora HDZ 1990. Mostar./HMS/