Potaknite rad metabolizma i sagorijevanje kalorija uz napitak od peršina i limuna. Nakon pet dana primijetićete manju brojku na vagi.

Peršin je jedan od najčešće korištenih začina u svakoj kuhinji. Ova biljka iz obitelji štitarki obiluje antioksidantima i vitaminom C, preporučuje se njegovo korištenje u kuhanju, ali i pripremi zdravih pića. On poboljšava probavu i smanjuje nadutost.

Napitak od peršina i limuna

Pomiješate li ga s limunom i običnom vodom dobit ćete moćan napitak za pokretanje lijenog metabolizma, odnosno sagorijevanje kalorija.

Žene koje su isprobale ovaj čudesni napitak tvrde da su s njime izgubile 2 kilograma u svega pet dana.

Potrebni sastojci za napitak

60 grama svježeg peršina
1 limun
200 ml vode
Priprema

Tri pravila za ispijanje napitka od peršina i limuna

- Popijte napitak odmah nakon što ste se probudili, odnosno prije jutarnje kave, doručka ili bilo kojeg drugog napitka
- Pijte ga svako jutro tijekom pet dana
- Napravite pauzu od 10 dana, pa ponovite petodnevni proces ovim napitkom ako želite još smršati.

Limun i peršin protiv kolesterola

Već smo spominjali da je kombinacija peršuna i limuna odličan lijek protiv kolesterola, ovo sredstvo je u potpunosti prirodno i nema nikakve kemije u sebi. Za ovaj recept bi bilo dobro da nabavite organski limun i domaći peršin.

Potrebno vam je oko 1 kg limuna, tri veze peršina, 1,5 l vode i sode bikarbone (u sodi potopite limun i operite koru prije pripreme). Neka odstoji malo pa ga isperite vodom.

Priprema

U 1,5 l vode nasjeckati sitno peršin i limun na kriške i ostavite ovu smjesu u frižideru 24 sata. Sutra, smjesu izmiksati u blenderu i napitak sipati u staklenu bocu. Ovaj prirodni lijek za kolesterol se pije po 100 ml svakog dana, i to polako, gutljaj po gutljaj. Oni koji su probali ovaj recept tvrde da se efekti brzo primjećuju i da je ovaj recept odličan za skidanje masnoća u krvi.

Čaj od peršina za mršavljenje

Čaj od peršina posebno se preporučuje kod mršavljenja, sadrži visoke koncentracije vitamina i minerala potrebnih za održavanje zdravlja i jakog imuniteta. Osim toga, povećava nivo energije koja često opada na niskokalorijskoj dijeti prilikom mršavljenja.

Čaj od peršuna efikasno će ukloniti višak vode iz organizma i pružiti vidljive rezultate, no to nije slučaj kada je riječ o masnim naslagama.

Potrebni sastojci

2 kašičice sušenog peršina ili 1 kašika svježe nasjeckanog
250 ml vruće vode
Postupak

Prelijte peršin kipućom vodom i ostavite poklopljeno da odstoji 10-15 minuta.

Procijedite čaj i pijte ga toplog, a za bolji ukus možete dodati malo limuna ili meda.

Izvor: Agrosavjet