Bespilotne letjelice u utorak su izvele napad na ruski glavni grad Moskvu i naselja oko njega, javlja Anadolija.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je da su neke zgrade lakše oštećene kao rezultat napada dronovima u ranim jutarnjim satima. Naveo je da su na mjestu događaja gradske službe za izvanredne situacije.

''Vjerujte službenim informacijama''

"Do sada nitko nije teže ozlijeđen. Molimo vas da vjerujete samo službenim izvorima i ne širite neprovjerene informacije", naglasio je Sobjanin.

Guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjev takođe je naveo na svom nalogu na društvenim mrežama da zvuci eksplozije koji se čuju u nekim regionima pripadaju sustavima protuzračne obrane.

"Nekoliko bespilotnih letjelica je oboreno dok su se približavali Moskvi. Molim javnost da ostane mirna. Sve hitne službe rade", kazao je Vorobjev.

Ruske novinske agencije objavile su da su bespilotne letjelice udarile u rezidencije u dvije različite ulice u Moskvi. Navedeno je da nije bilo povrijeđenih i poginulih.

U pojedinim izvorima na društvenim mrežama navedeno je da je na grad izvršeno 25 napada bespilotnim letjelicama od kojih je većina pogođena sustavima protuzračne obrane.

Napad na Kijev - poginula jedna osoba

Načelnik Vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko rekao je da su ruske snage tijekom noći izvele napade bespilotnim letjelicama na glavni grad Kijev i da je poginula jedna, a ozlijeđene tri osobe, javlja Anadolija.

Ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak.

Popko je naveo da je ruska vojska izvela intenzivne zračne napade na Kijev tri puta u posljednja 24 sata, dodajući da je više od 20 bespilotnih letjelica uništeno u zračnom prostoru glavnog ukrajinskog grada.


Ističući da Rusi u napadima stalno mijenjaju oružje, Popko je kazao da su ruske trupe u prethodnim napadima koristile balističke rakete i bespilotne letjelice.

Zračna uzbuna

Popko je naveo da su noću napadi organizirani u nekoliko valova iz različitih pravaca, te da je "zračna uzbuna trajala oko tri sata".

Rekao je da je pad dijelova bespilotnih letjelica u različitim okruzima glavnog grada uzrokovao gubitak života i razaranja.

"Požar je izbio na posljednja dva kata jedne zgrade jer je komad letjelice pao u stan u okrugu Golosivskij. Više od 20 ljudi je evakuirano, jedna osoba je poginula, a tri su ozlijeđene", naveo je Popko.

Ističući da su se zidovi između katova možda urušili i da se ispod ruševina nalaze ljudi, Popko je napomenuo da se traganje i spašavanje nastavlja na mjestu događaja.