Nakon što se Video Assistant Referees (VAR) tehnologija već primjenjuje u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španjolskoj, od iduće sezone VAR će biti uveden i u elitni razred engleskoga nogometnog prvenstva.

Odluku o uvođenju VAR-a donijeli su premierligaški klubovi na sastanku održanom u četvrtak u Londonu, a odluka je donesena jednoglasno.

Liga će sada uputiti formalni zahtjev International Football Association Boardu i Međunarodnoj nogometnoj zajednici” poručili su iz Premiershipa.

Premda su na Otoku početkom ove godine uvođenje VAR-a nazvali komičnim i sramotnim, niz sudačkih previda ove sezone natjerao ih je da “progledaju”.

Jedna od posljednjih velikih sudačkih pogrešaka dogodila se prošlog vikenda za vrijeme utakmice Southampton – Watford (1-1) kada je sudac Simon Hooper poništio regularan pogodak Southamptona.

Postigli smo regularan pogodak, da je sudac koristio VAR, priznao bi pogrešku. Ako je ovo najbolja i najgledanija liga na svijetu, onda moramo imati i takvo suđenje, ljutio se nakon utakmice napadač Southamptona Chalie Auston, prenosi Hina.