Nakon velike lutrije jedanaesteraca Hajduk je završio svoje europsko putovanje. 'Bili' su uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i istim rezultatom na Poljudu pobijedili Maccabi Tel Aviv s 2:1, ali su Izraelci boljim izvošenjem penala prošli u grupnu fazu Europske lige.

Do prve veće prilike čekalo se do 32. minute kada se Sušić nakon kornera našao u dobroj poziciji, ali njegov udarac iz voleja odlazi preko gola.

No, 39. minuti Hajduk dolazi do vodstva. Ponovo je prekid bio koban po Izraelce. Sušić je ubacio iz slobodnog udarca, a na loptu natrčava zaboravljeni Marko Ćorić i posprema je u mrežu za erupciju oduševljenja prepunog Poljuda.

Mogli su gosti u samom finišu prvog poluvremena doći do izjednačenja, ali Ben Basad iz izgledne pozicije šalje loptu preko gola, te se na odmor odlazi s prednošću Hajduka.

No, ta prednost nije dugo trajala u drugom poluvremenu, jer Maccabi dolazi do izjednačenja u 52. Minuti. Scarione je ubacio iz slobodnog udarca, ali njegov centaršut nitko nije dirao, te lopta vara Kalinića i odlazi u gol.

Hajduk se nije predavao i nošen fantastičnom podrškom s Poljuda krenuo je po novo vodstvo, a ono je došlo u 59. minuti.

Ponovo na isti način Bili dolaze do pogotka. Sušić je ubacio,a ponovno Ćorić šalje loptu u mrežu, no, ovaj put glavom.

U nastavku je Maccabi imao veći posijed lopte, a Hajduk je prijetio iz polukontri, no rezultat se nije mijenjao, te se odlazi u produžetke.

U 4. minuti produžetka Franck Ohanza se fantastično sjurio prema golu Maccabija, ali njegov udarac brani vratar Rajković, baš kao i Sušićev nekoliko minuta kasnije. No, nakon oba produžetka nije bilo pogotka te se sudionik Europske lige tražio preko jedanaesteraca.

I nakon šeste serije jedanaesteraca bolji su bili izvođači Maccabija koji pobjeđuju s 4:3. Tudor, Ohandza i nesuđeni junak Ćosić su promašili, dok je na drugoj strani Kalinić obranio Izraelcima dva udarca.

No, svejedno zaradili su na kraju igrači Hajduka veliki pljesak od Torcide zbog velike požrtvovnosti.

Jednostavno nije bilo suđeno ni ove godine...

prvi.tv