Punih pet godina čekao je Real 33. po redu titulu prvaka Španjolske. Predsjednik kluba Perez potrošio je stotine milijuna eura na pojačanja, ali jednostavno iz sezone u sezonu Barcelona je pokazivala superiornost. Da bude još gore, u proteklih pet sezona jednom ih je čak i gradski rival Atletico posramio u borbi za naslov prvaka zemlje.

U nedjelju, u odlučujućoj utakmici u Malagi, moralo se čekati samo 100 sekundi koliko je trebalo Cristianu Ronaldu da nakon fantastične lopte Isca rutinski zaobiđe golmana i zabije za vodstvo Madriđana. To je Portugalcu bio 40. gol ove sezone i sedma sezona zaredom da mu je to pošlo za nogom.

Iako je Realu za titulu bio dovoljan i bod, ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da će kraljevski klub ispustiti prednost. Nije Malaga uopće igrala loše, imala je neke svoje prilike, ali nakon što je Benzema u 55. minuti nakon gužve u šesnaestercu zabio i drugi gol, slavlje je moglo početi. Doduše, ovaj zgoditak postignut je iz sasvim malog, ali ipak zaleđa.
 

Barceloni Pirova pobjeda

I dok je u Malagi za Real išlo sve po planu, prava drama odvijala se u Barceloni. Opušteni Eibar je na Nou Campu vodio 2:0 golovima Inuija do 63. minute, a onda u 13 minuta "blackouta" sve uprskao. Prvo je Junca zabio autogol, a u 69. minuti je Messi imao priliku izjednačiti iz penala. No, promašio je da bi četiri minute kasnije Suarez izjednačio. 

U 76. minuti Messi je ponovno stao na 11 metara, ali ovaj put je bio precizan za 3:2. U sudačkoj nadoknadi zabio je svoj drugi gol za konačnih 4:2.

Argentskom majstoru će utjeha biti što mu je to bio 36. ovosezonski gol. Nitko drugi nije ove sezone u najjačim europskim ligama uspio toliko zabiti. 

S druge strane, nitko ove sezone nije odigrao kao Real. Novi španjolski prvaci zabili su gol na svakoj od 38 prvenstvenih utakmica ove sezone, što je španjolski rekord.