''Bakir je osvjedočeni neprijatelj RS", rekao je Milorad Dodik za N1 dodavši kako nitko u svijetu ne može očekivati da Bakir Izetbegović ukine Srbima Dan Republike, a da Srbi u RS to mirno prihvate.

"To je ponižavanje svega i intelekta na kraju krajeva'', rekao je predsjednik RS-a.

Kaže kako je sastanak s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom, dogovoren još kada je bio u Sankt Peterburgu u lipnju ove godine i da nema veze s referendumom u RS.

"Spekulacije su beskrajno moguće. Ovaj sastanak dogovoren je dok sam bio u Sankt Peterburgu, samo je bilo ostalo da se usuglasi vrijeme. Trebalo je u rujnu, ali je Putin bi na skupu G20 i sastanak nema nikakve veze s tim da Rusija podržava referendum. Ali mi je drago da vi nastavljate spekulacije s tim", rekao je Dodik za N1.

Naime, Dodik će se 22. rujna, tri dana uoči referenduma o Danu RS, sastat će se u Moskvi s predsjednikom Rusije.

"Neki nam govore šta je naš interes. Nema potrebe da nam bilo tko priča što je naš interes. Taj interes ćemo braniti odlučno. Nikada se nisam rukovodio time koja sila bi me spriječila u tome da obranim ono što je najvrijednije, a to je Republika Srpska", istaknuo je Dodik.

Inače, Dodik i Izetbegović bili su krajem srpnja na povijesnom ručku na kojem je odblokiran pu BiH prema Mehanizmu koordinacije, ali i sredstvima MMF-a.