Hrvatski nogometni savez (HNS) izbacio je Ognjena Vukojevića iz stožera hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zbog spornog videa u kojem zajedno s Domagojem Vidom uzvikuje poruke podrške Ukrajincima.

Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video. U poruci Vida, koji je četiri godine igrao za kijevski Dynamo, viče "Slava Ukrajini," dok je Vukojević, koji je također igrao u Ukrajini, a sada je skaut kijevskog Dynama, u poruci dodao: "Ovo je pobjeda za Dinamo i za Ukrajinu".

Zbog te poruke Vukojević i Vida dobili su upozorenje od Fife, koja strogo brani bilo kakve političke poruke. Video poruka je odmah postala viralna u Rusiji, izazvavši velike prosvjede.

Ispričao se i Vukojević koji je naglasio kako poštuje odluku vodstva HNS-a.

"Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati," kazao je Vukojević.

Vukojević je već drugi član hrvatske reprezentacije koji je morao ranije kući sa svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon utakmice s Nigerijom iz tabora 'Vatrenih' kući je potjeran i napadač Milana Nikola Kalinić.

Gol.hr