Premijera Lovre Kalinića u službenim utakmicama na vratima reprezentacije. Ozljeda bivšeg vratara "bijelih" i Zadra odličnog Danijela Subašića otvorila je u večerašnjem ogledu protiv Turske za sadašnjeg Hajdukovog čuvara mreže, za trenutno jedinog hrvatskog reprezentativca iz redova s Poljuda, piše Slobodna Dalmacija.

Bit će to prvi Kalinićev nastup za "kockaste" u utakmicama za bodove. Hajdukov čuvar mreže dosad je od debija u prijateljskom ogledu protiv Argentine u Londonu prije nešto manje od dvije godine upisao ukupno četiri nastupa za izabranu vrstu, ali redom u prijateljskim ogledima. Start u kvalifikacijama protiv Turske za Kalinića će biti specijalna večer, ali i za Hajduk.

Ovo će biti prvi start nekog igrača Hajduka u početnoj postavi seniorske reprezentacije u službenim susretima (kvalifikacijskim ili na velikim natjecanjima) od nastupa Josipa Radoševića u Bruxellesu protiv Belgije 2012. Nakon četiri godine Hajduk ponovno ima reprezentativca u prvih 11. A klub s Poljuda nastavlja svoj nespornom posve zasluženi "monopol" na reprezentativno mjesto među vratnicama, niz Pletikosa, Subašić, Kalinić.