Humanitarna organizacija “Christian freedom internacional” objavila je da kršćanin umre mučeničkom smrću svakih pet minuta.

Kao rezultat progona u 105 zemalja svijeta, karšćani su postali najprogonjenija vjerska grupa. Predsjednik organizacije Jim Jacobson izjavio je kako najveći progon kršćana vrše teroristi Islamske države na Bliskom istoku.

– Teroristi ISIL-a koriste kršćanske crkve kao prostorije za mučenje gdje prisiljavaju kršćane da prihvate islam ili ih ubijaju. Militanti također pljačkaju kršćanske relikvije koje krijumčare i prodaju ih zapadnim kolekcionarima i tako financiraju svoje terorističke aktivnosti – kaže Jacobson.

Poznato je da militanti ISIL-a vrše prisilna iseljavanja i masovna ubijanja kršćana i drugih vjerskih i etničkih grupa kao što su Jezidi, Kurdi, Turkmeni i Shabaci.

Članovi ove terorističke organizacije objavili su kako su izvršili veliki broj ubojstava kršćana, uključujući i otmicu i pogubljenje 21 koptskih kršćana u Libiji u siječnja 2015. i 30 etiposkih kršćana u travnju iste godine.