Kikići, najmlađe članice Ramskih mažoretkinja sinoć su u Sportskoj dvorani u Prozoru kroz ples i igru priredile članovima obitelji nezaboravnu večer povodom „Dana plesa“ te predočile ono što i one znaju.

Martina Škarica, trenerica Ramskih mažoretkinja istaknula kako su tijekom ovog vremena kada je sve zahvatila pandemija koronavirusa, cure bile zatvorene u kućama pa su poželjele malo zabave.

„Zajedno sa svojim trenericama, Mateom i Mateom, došla sam na ideju da našim najmlađim članicama, pošto su one najmnogobrojnije i nisu izgubile želju za treninge, odlučile da njima posvetimo današnji dan. Da im organiziramo i natjecanje i zabavu i ples“, istaknula je Škarica.

Današnja manifestacija je počela s „prvim korakom“, a on je inače natjecanje koje se pleše na državnim prvenstvima. Nakon toga dijela, male mažoretkinje su krenule s igrama kojima su se djevojčice posebno veselile jer su se skupljali mažoret dolari. Ana Ćurić je skupila najviše dolara te je kao pobjednica dobila prigodnu nagradu.

„Pobjednici i ovim putem čestitam. Nadam se da su se cure zabavile, da će ovo pamtiti te da će im ostati u sjećanju. Po njihovom osmijehu smo vidjeli da su one zaista sretne, da su zablistale u njihovim crvenim suknjicama. Hvala i volonterima, mojim Juncima (Juniorima, op. a.) koji su bili tu i pomogli oko priprema, oni su moji desna ruke“, uputila je zahvala trenerica dodajući kako su djevojčice dobile medalje i diplome.

Jedna od volonterki je i Ivana Topić koja trenira u Juniorskom A sastavu koja se rado odazvala na današnju manifestaciju.

„Drage volje sam pomogla ostalim juniorima, rado sam se igrala i družila s Kikićima, našim najmlađim sastavom. Bilo je predivno i nadam se da će još više biti ovakvih dana“, rekla je Topić.

Ramske mažoretkinje broje 95 članica ali upisi traju još uvijek, do kraja ovoga mjeseca. Škarica je kazala kako se i oni sami iznenade velikim brojem novih članova što im pričinjava zadovoljstvo jer znaju da onda rade dobar posao. To je team djevojčica koje žive jedna za drugu te su tu zajedno, ne samo kroz ples i mažoret, nego i kroz život.