U tijeku je velika policijska operacija nakon izvješća o više osoba koje su izbodene nožem u trgovačkom centru u blizini plaže Bondi u Sydneyu. Prema prvim informacijama, ubijeno je najmanje šest osoba, a stotine ljudi evakuirane su iz trgovačkog centra Westfield Bondi Junction.

Reuters je izvijestio da je napadač upucan. Svjedok je ispričao da su vidjeli ženu kako leži na zemlji prije nego što su se sklonili u zlatarnicu.

Svjedoci su ispričali kako su među žrtvama napada nožem majka i beba. Muškarac, s kojim je razgovarao 9 News, tvrdi da su kupci pokušali pomoći majci i njezinoj bebi koji su bili izbodeni.
 


Dodao je kako je on držao bebu i zajedno s drugima pokušavao stisnuti ranu. Channel 9 javlja da je devetomjesečna beba odvedena u bolnicu gdje joj se pruža pomoć. Svjedok je naglasio kako je majka jako krvarila.

Jason, jedan od kupaca koji su evakuirani iz centra, rekao je za 9 News da je vidio navodnog napadača s "velikim nožem". "Svi su počeli trčati prema kraju zgrade", kazao je. Tvrdi da je kasnije svjedočio trenutku kad je policija pucala u navodnog napadača.

"Ustrijelili su ga i potom mu davali masažu srca", istaknuo je Jason.