Da su ovi dijelovi raznog metalnog otpada bili religiozni bili bi budisti i to neki jako dobri budisti jer su u novom životu nagrađeni nečim prekrasnim. Naime, pedesetak umjetnika iz različitih zemalja širom svijeta se okupilo u Varšavi, tj. na nedalekom odlagalištu otpada Pruszkow i iz gomile smeća osmislili i izradili replike nekih od najljepših automobila, prenosi Autonet.hr.

Točnije, tu su Mercedes-Benz 300SL, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Maserati GranTurismo MC i Fiat 500 (te jedan motocikl). Posvećenost detaljima je zapanjujuća i to ne samo na vanjštini ovih umjetničkih djela izrađenih od tisuća dijelova starog željeza, već i u unutrašnjosti pa i na motorima. Vrata i poklopci motora se mogu otvoriti, a posjetitelji izložbe mogu i sjesti u ova vozila.

Ovi su automobili trenutno izloženi u galeriji Figur Stalowych u Pruszkowu, a druga će izložba biti održana u Dubaiju na tamošnjem auto salonu sljedeće godine. Do tada postava možda bude i proširena nekim novim modelima. Primjećujemo kako nedostaje Ferrari pa možda novitet bude neki primjerak iz te ergele. Šeicima će ova umjetnost svakako svidjeti pa bi i zarada umjetnika trebala biti odlična.