Snažan potres pogodio je Albaniju, a osjetio se i u susjednim zemljama Bugarskoj, BiH, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji.

Epicentar je bio u  Albaniji, između Drača i Tirane, na deset kilometara dubine, u mjestu Mamurras, a seizlomoške instrumente je aktivirao u 03:54 sati.
 

Potres je u epicentru oštetio kuće, a stanovnici su iz kreveta bježali na ulice.

Video snimke pokazuju srušenu zgradu u Draču, mjestu 40 kilometara udaljenom od Tirane na jadranskoj obali i zgrade s velikim napuklinama i srušenim fasadama.Glasnogovornik albanske vlade rekao je za Reuters da je najveća šteta na zgradama u Draču a da je nekoliko ljudi primljeno u bolnicu u Tirani.Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova rekao je kako za sada nema informacijama o ljudskim žrtvama.

Prema informacijama lokalnih medija, u mjestu Dureš ssrušila se zgrada petokatnica. Seizmološki instumenti bilježe 13 podrhtavanja tla u zadnjih sedam sati na teritoriju Albanije.
 


Podgorica i Ulcinj

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objavio je da je potres mogao izazvati veliku materijalnu štetu na području epicentra.

“Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ove regije, magnitude potresa i dubine hipocentra, ovaj potres mogao je izazvati velike materijalne štete u epicentralnom području”, priopćeno je iz Zavoda.

Potres se najjače osjetio u Podgorici i Ulcinju. Ta dva crnogorska grada od epicentra potresa udaljena su 120 odnosno 70 kilometara. Za sada nema izvješća o eventualnoj materijalnoj šteti ili ozlijeđenim osobama u Crnoj Gori.

Osjetio se i u Italji

Talijanska agencija ANSA objavila je da se potres osjetio u talijanskim regijama Puglia i Basilicata na jugu zemlje.
Drugi potres u dva mjeseca

Radi se o drugom potresu u nešto više od dva mjeseca koji je pogodio Albaniju.

Potres magnitude 5,6 pogodio je tu zemlju 21. rujna, a ministarstvo obrane tada je reklo da se radi o najjačem potresu u Albaniji u posljednjih 30 godina.