Američka tvrtka Death Wish tvrdi da je proizvela "najjaču kavu na svijetu". Pola kilograma ove kave iznosi 19,99 dolara, a na njihovoj stranici stoji kako vraćaju novac ukoliko ne bude "najjača kava koju ste ikad probali". Naveli su i kako je njihova kava najprirodniija, pitka, nikad gorka i s notom višnje i čokolade.

Kava Death Wish je napravljena od zrna kave robusta koja ima znatno više kofeina od zrna kave arabike koja se koristi u komercijalnim kavama.

Prosječna šoljica kave sadrži 160 mg kofeina, dok šoljica "najjačeg toplog napitka" sadrži 520 milograma. Tako je iz tvrtke Death Wish priopćeno kako njihova kava sadrži 200 posto više kofeina nego standardna.

Ukoliko želite kupiti najjaču kavu, a zatim i napraviti šoljicu ove kave, trebali biste se držati uputa za pravljenje: na 177 miligrama vode stavite samo 2 i pol kašike kave.

Također je navedeno kako je kava namijenjena onima koji imaju visoku toleranciju na kofein i koji mogu podnijeti višak ovoga prirodnog alkaloida.

Prema pisanju klinike Mayo, ukoliko konzumirate više od 500 miligrama kofeina dnevno, to može dovesti do različitih nuspojava: od nemira, nesanice, do ubrzanog rada srca i podrhtavanja mišića.