Open Office

Ukoliko vam trebaju desktop rješenja za vaše dokumente, tablice i prezentacije, Open Office je vodeći „open source“ softver pomoću kojeg možete otvarati ili kreirati datoteke najčešćih softverskih platformi te dijeliti podatke u formatima kao što su .doc, .xls i .odt.

Google Apps

Googleov paket uredskih aplikacija besplatan je za neprofitne organizacije s manje od 3000 zaposlenih, a uključuje e-mail, kalendare, dokumente i još mnoge opcije. Google Apps nudi i mogućnost on-line suradnje u stvarnom vremenu, chat, video konferenciju i sve to potpuno besplatno.

Zoho

Časopis „The Economist“ proglasio je Zoho najopsežnijim paketom web alata namijenjenom malim poduzećima. Nudi više od 25 međusobno povezanih aplikacija za poslovanje, suradnju i produktivnost. Nedavno je postao dostupan i korisnicima Google Appsa s kojim u kombinaciji nudi dovoljno alata za svaku neprofitnu organizaciju, bilo da je riječ o odnosu s korisnicima ili računovodtvu.

ThinkFree Online Office

Ovaj uredski alat omogućuje online kreiranje, pregledavanje i uređivanje dokumenata u najčešćim formatima uključujući i jedan gigabajt prostora za pohranu te automatsko sinkroniziranje svih dokumenata. Koristan je i za poslovanje u pokretu obzirom da postoji Android aplikacija koja omogućava jednostavno pristupanje sadržaju.

ScheduleOnce

Schedule Once omogućava korisnicima ugovaranje sastanaka bez mnogobrojnih telefonskih poziva, poruka ili e-mail poruka. Personalizirana usluga sinkronizira se s Google kalendarom. Korisnici samo moraju odabrati nekoliko slobodnih termina što organizatoru omogućava odabir svima prihvatljivog termina.

Gliffy

Online alat za stvaranje grafova, dijagrama i ostalih grafičkih prikaza izvrsna je alternativa skupim komercijalnim programima.