HKK 'Rama' uz potporu pokrovitelja: općine Prozor-Rama, Alf Marketa i Turističke Zajednice HNŽ te niza drugih sponzora sljedećeg vikenda 28., 29. i 30.7. 2017.god. organizira 15. po redu "Streetball Rama".

Streetball Rama je jedan od turnira u regiji s najdužom tradicijom i kao takav iznimno atraktivan sportski događa, prepoznatljiv je po trodnevnom seniorskom i jednodnevnom juniorskom natjecanju u "uličnoj košarci".

Danas gotovo sve općine i gradovi u BiH i regiji organiziraju Streetball jer su svi uvidjeli i prepoznali atraktivnost ovog sportskog događaja. Ali, globalizacijom svega tako i sporta, "ulična košarka" se našla pod okvirom "FIBA 3X3" i igraju se mnogi turniri gdje je kao u tenisu, sve poznato, rejting tima dirigira raspored skupina i natjecanja, kvalitet zavisi od visine bodova na turniru a pobjedik osim novčane nagrade dobiva vizu za viši rang natjecanja. Domaćin takvog turnira isto mora osigurati sve, novac za nagrade i obavezno na teren postaviti adekvatnu podlogu za igranje.

Naš 15. Streetball Rama će se igrati po starim "basket" pravilima iz jednostavnog razloga što smo neovisni, jer turnir nije još pod okvirom "FIBA 3X3" a u budućnosti to je jedan od prioriteta i za test odlučili smo da se ovaj turnir igra sa službenom loptom "Wilson FIBA 3X3".

Kao i ranije nakon što smo svim relevantnim i mogućim sponzorima poslali pismene zamolbe da novčano, u sa svojim mogućnostima, daju potporu u organiziji turnira, mnogi su se odazvali na čemu im ZAHVALJUEMO. Direktno od tog odaziva zavisi visina nagradnog fonda a ona iznosi ukupno: 3 800 KM

Za osvojeno mjesto:

1. 2000 KM
2. 600 KM
3. 300 KM

Pobjednik u zakucavanju i najpreciznijem u pogađanju trica pripasti će nagrada po 100 KM.

Za sve Informacije u svezi organizacije turnira kao i za prijavu timova može se kontaktirati predsjednika i trenera HKK Rama, Ivicu Vukoju na mob.broj. 063 361 565  te putem facebook stranice "Streetball Rama".

Timovima prilikom prijave, a rok je četvrtak, 27.07.2017.god do 16 sati, dana je mogućnost izbora da aplicijiraju koji dan žele igrati utakmice u skupini (petak ili subotu) a igračima iz udaljenijih mjesta biti će osigurano prenoćište.

Na juniorskom turniru do 18 godina, koji je na rasporedu po završetku seniorskog u ponedjeljak 31.07.2017.god., mogu učestvovati dječaci rođeni 1999. godine i mlađi a za njih rok za prijavu je sam dan početka turnira.

Nagradni fond za juniore je 600 KM.

Pozivamo gledatelje da dođu na Streetball Rama turnir, da se zabave, druže, navijaju i da uživaju u atraktivnim potezima u potpunom košarkaško-basket ambijentu na terenu OŠ "Marka Marulića" u Prozoru uz napomenu ulaz je slobodan.
 
HKK RAMA

Medijski pokrovitelji ovog turnira je i naš portal Rama-Prozor info.