U organizaciji iseljenih župljana Uzdola u Innsbrucku 12. studenog 2016. godine organizira se VIII. susret iseljenih župljana župe Uzdol. Kao i prošlih godina iseljeni Uzdoljani pozivaju sve prijatelje i sve dobre ljude na ugodno druženje i zabavu u "Mehrzwecksaal centrum" An-der-Lan-Str. 40, 6020 Innsbruck uz bogat glazbeni i kulturni sadržaj.

Početak susreta je u 19 sati.

U programu nastupaju:

- Hkud " Kufstein" Innsbruck
- Kud "Posavina" Innsbruck
- Kud "Croatia" Innsbruck
- Tamburice Schwaz guslar
- Recitacije Pere Rotim
- Etno skupina "Čuvarice" Rama.
- Band "Mjesečina"  Rame.

    
Ovogodišnji susret Uzdoljana u Innsbrucku je ujedno i donatorska večer. Prikupljene donacije donirati će se za izgradnju spomen obilježja treće bojne. Spomen obilježje koje se gradi na Uzdolu u mjestu Cer je spomen svim poginulima braniteljima u zoni odgovornosti treće bojne i svih uzdolskih branitelja koji su poginuli na raznim bojišnicama Herceg Bosne i Hrvatske.



Bojišnica je se prostirala od Menjika pa sve do Pisvira. Navedeno područje su branili domaći branitelji, ali i veliki dio branitelja iz drugih krajeva Herceg Bosne kao i dragovoljaca iz  Hrvatske.

Poginulo je 40 branitelja iz naše Rame kao i 80 branitelja iz Jajca, Posušja, Tomislavgrada, Sarajeva, Kupresa, Konjica, Bugojna, Banja Luke, Mostara, Čitluka, Čapljine, Širokog  Brijega, Uskoplja, Novog Travnika, Livna, Ljubuškog, Šujice, Splita i Breznog Gorja.

Želja nam je i obveza da svim poginulim braniteljima izgradimo spomen obilježje, jer oni su svojom krvlju natopili i svoje živote darovali za obranu ovih naših stoljetnih prostora.



Spomen obilježje koje gradimo za naše poginule branitelje biti će i ujedno mjesto okupljanja i zbližavanja  onih koji su ostali i žive na ovim prostorima, a tako i onih raseljenih i prognanih žitelja župe Uzdol.



Kako već znate Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski donio je odluku da se ovo mjesto stradanja proglasi mjestom posebnog pijeteta Hrvatskim žrtvama rata.

Zbog svega ovoga gore navedenog trebamo se ujediniti i zajedničkim snagama učiniti sve da se izgradi ovo spomen obilježje, onima najzaslužnijima za našu slobodu i naš opstanak na Uzdolu i cijeloj Rami.

Spomen obilježje će se graditi u tri faze. Prva faza izgradnje je pri samom kraju i za taj dio poslova osigurana su sredstva od mnogobrojnih donatora. Njima svima se ovim putem  iskreno zahvaljujemo.



Tijek izgradnje spomen obilježja možete pratiti na facebook profilu Udruge 3. bojne brigade Rama i Branitelja Uzdola.

Zato vas molimo da svojim prilozima pomognete u izgradnji spomenika koje možete dati direktnim donacijama na susretu Uzdoljana ili putem našeg bankovnog računa.

UniCredit Bank d.d. Mostar:
Br. račun: 3382102261251842
IBAN: BA393382104861252258
SWIFT: UNCRBA 22

Dobro došli!