U ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. godine na blagdan Gospe od Anđela, u župi Rumboci biti će svečani dan. Naime, 50 godina nakon osnutka župe i nakon temeljite obnove unutrašnjosti crkve i njenoga preuređenja, te postavljanja novoga oltara, ambona, svetohraništa, krstionice i ostalog crkvenog inventara, potrebno je blagosloviti navedene predmete kao i cijeli objekt. 

Svečano misno slavlje koje će početi u 18 sati predvodit će vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini mons. dr. Tomo Vukšić. Pod svetom misom nadbiskup Vukšić blagosloviti će crkvu svetoga Franje Asiškog. 

Pošto je taj dan blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula, taj dan svi vjernici mogu dobiti potpuni oprost ukoliko ispune uvjete. Ovi uvjeti su u istinu jednostavni. Potrebno je pohoditi crkvu, ispovjediti se, sudjelovati na svetoj misi, pričestiti se, izmoliti Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te izmoliti neku molitvu na nakanu Svetoga Oca Pape. 

S obzirom da se to može obaviti i dan ranije, u nedjelju 1. kolovoza u župi neće biti pučke mise u 11 sat, već se ta misa pomjera u 18 sati, a vjernici će imati prigodu za ispovijed od 17 sati.

Biti će to i prigoda da se zahvali svim donatorima koji su potpomogli renoviranje ove crkve kao i izvođačima radova, te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova crkva ima jedinstveni izgled.

Lijep dan i datum za Rumboke, 50. godišnjica osnutka župe i blagdan Gospe od Anđela objedinjeni u jednome danu.