Dragi prijatelji, sestre i braćo, mladi i stari naše kršćanske katoličke zajednice Presvetog Srca Isusova u Prozoru.

Dolazi nam svetkovina, vezana uz snagu i datum proslave Uskrsa, poslije Duhova i Presvetog Trojstva, kao i svetkovine Tijelova, kao zaokružena tajna Ljubavi Božje, predstavljena u Presvetom Srcu Isusovu. Rođeno je, kao ljudsko, stasalo i razvijalo se u organ središta ljubavi i ljepote. Ispunilo se sadržajem života i snage (voda i krv) koji su obiljem potekli kad ga je ljudska zloba ranila i probola, orosivši obilno Zemlju krvlju i natopivši je Vodom života kroz sakramentalnu stvarnost Krštenja i Euharistije i preporodno darivanje kroz dostvaranje svijeta kroz sakrament Ženidbe, posvete svijeta kroz sakrament sv. Reda, životne utjehe u sakramentu bolesničkog pomazanja. Posebno nam se daruje u obilju darova Duha Svetoga, čija je snaga znak i stvarnost Božje prisutnosti na Zemlji i života uopće, a posebno onih koji su njegovi – Crkvi, koja je upravo po toj hrani, Njegova tijela i krvi, Tijelo Njegovo.

Zato ćemo se na taj događaj u našoj župi pripremiti trodnevnicom, 16., 17., i 18. lipnja, svetim Misama u 18:00 sati, kojima će predslaviti svećenici rodom iz naše prozorske župe. Bit će prilika za sakrament Pomirenja.

Na samu svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 19. lipnja, bit će tri mise: u 8,00 sati će biti sv. Misa u kojoj ćemo se posebno prisjetiti svih bolesnih i nemoćnih.

U 11:00 sati je svečana misa, koju će predslaviti Generalni vikar Vrhbosanske Nadbiskupije mons. dr. Slađan Ćosić.

Misa večernja je u 17:00 sati.

Iza večernje mise u 18:00 sati je festival „Djeca pjevaju Isusu“ koji se već ustalio i uobičajio kao događaj večeri toga dana! Dođite i podržimo ih.

U nedjelju je „Vanjska“ proslava Srca Isusova u kojoj želimo vidjeti sve naše drage susjede u tom slavlju. Mise su toga dana, 21. lipnja u 8,00 sati, zatim u 9:30, kao i pučka misa u 11:00 sati koju također predslavi mons. dr. Slađan Ćosić, gener. vikar Vrhb. nadb.

Podijelite s nama radost slavlja Ljubavi Božje u Presvetom Srcu Isusovu.

Neka je svima na radost i na spasenje tijela i duše! Dobro došli!

Marko Tomić, župnik