Kulturno-sportski centar Prozor-Rama organizira predstavljanje zbirke pjesama „Vrijeme, moj dar za tebe“, ramskog iseljenika Pere Rotima.

Predstavljanje će biti u petak, 9. 12.2022.g. s početkom u 20.00 sati u Domu kulture u Prozoru.

O knjizi će, uz autora, govoriti Mira Džalto, prof, hrvatskog jezika i književnosti. Pjesme čita Katarina Zadro, a u glazbenom dijelu programa će nastupiti Ana Topić.

Pero Rotim - životopis

Pero Rotim (Šerovina, Prozor, 17. ožujka 1965.) osnovnu i srednju školu završio je u Prozoru. Po završetku srednje škole preseljava u Hrvatsku, gdje kraće razdoblje obavlja poslove telefonskog operatera u skladištu tvrtke Agrariacoop d.d. Zagreb. Nastanjuje se u Sv. Ivanu Zelini gdje se zapošljava u maloj privatnoj tvrtki. Vrlo brzo postaje omiljen među radnim kolegama i mještanima, a posebno među mladima. Tako u svojstvu tajnika zajednice MI MLADI aktivno sudjeluje u organizaciji brojnih priredaba, igrokaza, izleta i hodočašća u različita svetišta. Godine 1990. odlazi u Austriju gdje ostvaruje kontakt s Hrvatskom katoličkom misijom Innsbruck te aktivno sudjeluje u njezinom radu. Član je Misijskoga pastoralnoga vijeća HKM Innsbruck. Od oca je naslijedio dar za glazbu, te je danas jedini guslar s područja Rame koji nastupa na hrvatskim zabavama i susretima organiziranim u dijaspori. Oženjen je Ružom Marić s kojom ima petero djece. Živi i radi u Innsbrucku u Austriji. Piše pjesme još od rane mladosti, a neke su mu objavljene u mjesečniku Crkva na kamenu te u zbornicima Lirikom do istine, Na braniku nam lipe hrvatske riči i Dalmacija u lirici. Godine 2020. izdaje svoju prvu samostalnu zbirku pjesama Kad srce progovori.