U sklopu održavanja 5. Ramskih dana kulture, u subotu 23. listopada 2021., u Domu kulture u Prozoru, s početkom od 19 sati održat će se promocija knjige ''Krijesnice''.

O knjizi će govoriti autorice: Andrea Soldo, Anđelka Franjić, Antea Bagarić, Azra Grizović, Ive- Ines Pavlović, Marina Papić i Marija-Zorka Vasilj. Knjiga je rad djevojaka koje su odlučile približiti nam problem djece s posebnim potrebama one nam poručuju Da je život lijep.

Bila bi to jedna sasvim obična knjiga, da u sebi ne skriva ne samo životne priče 80-tak autora, nego i 7 priča prikupljačica građe. To su: Andrea Soldo, Anđelka Franjičić, Antea Bagarić, Azra Grizović, Iva–Ines Pavlović, Marina Papić i Marija– Zorka Vasilj. One su sve studentice Rehabilitacijsko-edukacijskog fakulteta u Mostaru.

Knjiga je nastala kao njihov projekt pomoći jednoj, po njima najzapostavljenijoj populaciji, a to su DJECA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU (TUR) i osobe s invaliditetom (OSI). Glavni cilj ove knjige je dakle podizanje razine svijesti društva o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te razbijanje predrasuda i stereotipija o toj populaciji.

Knjiga sadrži devedeset i jednu priču, a raspoređene su u osam poglavlja te prožete crtežima djece s teškoćama u razvoju. Autori priča su osobe s invaliditetom, djeca s teškoćama u razvoju, njihovi roditelji, braća i sestre te ostali ljudi koji su dio njihovog života: stručnjaci, studenti, prijatelji. Svi oni govore o jednom – o vrijednosti i vrlinama svake osobe.