U Velikoj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslav Lisinski" 25. ožujka 2017. u 19:30 bit će održana premijerna izvedba u Zagrebu prve hrvatske opere u BiH "Diva Grabovčeva".

Glazbeno-scensko djelo, opera DIVA, istinita je priča iz povijesti hrvatskoga katoličkog puka u Bosni i Hercegovini. Diva Virginija, kći Luke i Luce Grabovac iz Rame, mlada je djevojka koja je i po cijenu vlastitoga života sačuvala svoju čast, vjeru i narodni identitet. Libreto opere oslonjen je na povijesni događaj, a glazba na etnoslog i glazbeni izričaj Hrvata katolika više hrvatskih naselja u Bosni i Hercegovini.

Opera je praizvedena 15. ožujka 2016. godine u Hrvatskom domu ”Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, a sada će biti  izvedena i u Zagrebu.
 
Za ovaj značajni kulturni događaj za Hrvate iz BiH i veliko glazbeno-scensko djelo osigurani su sponzori te je Udruga Prsten za svoje članove omogućila besplatne ulaznice. Ulaznice su dostupne uz obveznu rezervaciju na e-mail adresu Udruge Prsten.
 
Ako ste zainteresirani za dolazak na premijernu izvedbu "Dive Grabovčeve", molimo da nam se  javite najkasnije do 10. ožujka. Sve rezervacije nakon tog datuma neće se uzeti u obzir.
 
Također, pozivamo predstavnike tvrtki članica da budu slobodni proslijediti pozivnicu svojim djelatnicima i rezerviraju njihova mjesta na gore opisani način.
 
Uvjereni smo da ćete pohrliti u Dvoranu Lisinski čuti i doživjeti operu koja će vas ispuniti ponosom što ste Hrvati iz zemlje u kojoj se Diva rodila, odrasla, i kao mlada djevojka dala svojem rodu i svijetu svjedočanstvo iskrene moralne i ljudske vrijednosti.
 
Vidimo se u Lisinskom!