Povodom Majčinog dana učenici osnovne glazbene škole sa svojom profesoricom Biljanom Glibo organiziraju koncert klasične glazbe "Majci na dar".  Koncert će se održati u Domu kulture 8. svibnja 2016. godine od 19 sati.

Sudjeluju učenici od 1. do 6. razreda glazbene škole i to: Tina Ćurić, Ana Marija Dedić, Iva Beljo, Katarina Zadro, Mia Ostojić,Jana Vlajčić, Ana Topić, Ana Drežnjak,Iva Glibo, Franciska Stojanović, Josipa Cvitanović i Nada Krešo.

Na programu su djela Bacha, Mozarta, Beethovena, Schumana itd.

Gosti koncerta su Matea Ćavar, Ana Topić i David Glibo učenici Srednje glazbene škole.

U razgovoru s mag. Biljanom Glibo doznajemo kako se koncert klasične glazbe nalazio redovito na programu „Ramskih dana kulture“ koji su se održavali od 2010. do 2013. godine, međutim zbog nedostatka sluha trenutno vladajuće političke garniture ova manifestacija je ukinuta, a bila je zasigurno najvažniji kulturni projekt u Rami, na kojemu je sudjelovalo preko 200 mladih ljudi iz Rame i šire.

Mag. Glibo također nam je u razgovoru kazala kako je jako razočarana i nezadovoljna s trenutnom situacijom što se tiče kulture u Rami, a toliko se novaca izdvaja.

„Kao voditeljica HKUD-a Rama i etno skupine Čuvarice nemamo nikakvu potporu općine. Postali smo jedna prepoznatljiva skupina  koja  marljivo radi, promiče ramsku kulturu i postiže zapažene rezultate“ kazala je za naš portal gospođa Glibo, od koje doznajemo da trenutno rade na novoj pjesmi koju željno iščekuju.

Dođete i podržite radih ovih mladih glazbenika koji su budućnost Rame. Svi ste dobro došli.