Javna tribina na temu “Moj doprinos trajnom miru“ održaće se 21. listopada 2015. godine u Domu kulture u Prozoru s početkom u 10 sati.

Na događaju će učestvovati predstavnici/ce crkve i vjerskih zajednica, lokalnih vlasti, civilnog društva, obrazovnih institucija i druge zainteresirane strane iz općine Prozor-Rama i općine Uskoplje/Gornji Vakuf.

Javna tribina se organizira u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji realizira Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Javna tribina je osmišljena u formi panel diskusije na kojoj će predstavnici crkve i vjerskih zajednica i drugi učesnici dati svoj osvrt na važnost izgradnje trajnog mira iz religijske perspektive s ciljem uključenja svih društvenih faktora u procesu vraćanja povjerenja među građankama i građanima Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost. Nakon uvodnih izlaganja predstavnika otvorit će se rasprava gdje će svi učesnici imati priliku da daju svoj doprinos dijalogu.