Već dulji niz godina, u organizaciji planinarskog društva "Orlova stina” iz Tomislavgrada, u spomen na hrvatske vojnike, pripadnike Antiterorističke jedinice iz Lučkog, i vojnog policajca HVO-a, koji su stradali u snježnoj oluji 30. ožujka 1995., održava se memorijalni planinarski uspon na Prokos.

Ante Vukadin, predsjednik planinarskog društva “Orlova stina” i predsjednik organizacijskog odbora Memorijala, kazao je da će se ove godine zbog velikih količina snijega koje onemogućavaju prolaz vozilima do Prokosa, memorijalni uspon održati u nedjelju 14. travnja.

Kao i proteklih godina, uspon će započeti u 10:30 sati od mjesnog groblja u selu Lipa pa do spomen obilježja stradalima na Prokosu, gdje će u 13:00 sati biti održana molitva za stradale hrvatske vojnike.

Uspon do spomenika na Prokosu većim dijelom vodi nekadašnjim "Putom spasa“ i nije previše zahtjevan. Preporuka svima koji žele sudjelovati, da sa sobom ponesu rezervnu odjeću, kabanicu, piće (voda, sok...).

Da podsjetimo, 30. ožujka 1995. godine, vraćajući se iz središnje Bosne, kao pratnja generala Janka Bobetka, u snježnoj oluji, stradali su Mladen Jakovljević, Robert Krizmanić,  Krešo Supina, Davor Zbiljski i Ivica Begić.