Visina nagrade za informacije o Edinu Gačiću iznosi 900 KM, objavila je TV1.

Naime, na hitnoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo odlučeno je da će biti nagrađen onaj tko bude dao točne informacije vezane za lokaciju ubojice za kojim se traga već osam dana.

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica nalazi se zajedno s policijskim snagama na terenu u Hadžićima.

Istaknuo je, da je u Kanton Sarajevo danas kao ispomoć došlo 130 policajaca iz drugih kantona, kako bi pomogli da se ubica njihovog kolege što prije pronađe, a sigurnost u KS-u pojača.

Na vanrednoj sjednici jučer je Vlada Kantona Sarajevo obećala tim policajcima osigurati financijsku i materijalnu pomoć.

'' Na terenu je trenutno oko 1.200 policijskih službenika, jer je potrebno da se tijekom ovih dana na području Kantona Sarajevo građani osjećaju sigurno, da imamo njihovo povećano prisutvo na mjestima javnog okupljanja, kod škola, vrtića, kao i  na svim mjestima koje smo mi kao MUP i Vlada dužni sigurnosno pokriti'', poručio je kantonalni ministar Katica.

Najavio je da ukoliko te policijske snage ne budu dostatne tražit će da im Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na raspolaganje stavi i Oružane snage BiH.  

Potcrtano je kako sve sve čini da se ubojica policajca Mahira Begića što prije pronađe i privede, priopćeno je iz Pres službe KS-a.  

Edin Gačić osumnjičen je za ubojstvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. veljače, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubojstvo Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.