Eventualno osvajanje neke od dvije titule za koje se ekipa Reala bori, ponajviše će ovisiti o Luki Modriću.

AS piše kako se hrvatski veznjak nakon ozljede vratio u potragu za svojom formom, a vratio se u najboljemu trenutku za kraljevski tim - kada ga ponajviše trebaju na toj razini.

Zinedine Zidane je Modrića na utakmici protiv Valencije izveo u 93. minuti, ne samo da bi ubio vrijeme, nego i da mu priušti aplauz gledatelja na stadionu Bernabéu. Modrić se u tim trenutcima ''pomirio'' sa svojim najboljim nogometom, jer mu je postalo jasno kako publika to zna prepoznati.

Protiv Valencije Luka je imao najviše utjecaja na igru svoga tima. Od 67 njegovih pasova, 94 posto njih bili su precizni. Takvu točnost nije imao nijedan drugi akter na terenu. Svojim je prodorima probijao linije obrane Valencije, osvojio je loptu devet puta, a 78 posto duela je riješio u svoju korist, što je još jedna od statističkih kategorija koja ga je tog poslijepodneva dovela ispred svih ostalih. Bio je to Modrić koji se vratio svojoj igri, što je za Zidanea zasigurno dobra vijest.

Analiza njegove igre po povratku na teren nakon zadnje ozljede pokazuje kako je protiv Alavésa pokazao i učinio najmanje. Praktično mu ništa od njegovih specijalnosti nije polazilo za nogom - nijedna osvojena lopta, bez kreiranja akcija koje će završiti neposrednom opasnošću po gol protivnika.

Međutim, nakon toga počeo je rasti u svome performansu. Njegova statistika u 2016/2017 u odnosu na sezonu prije toga kaže kako je imao 88 posto točnih dodavanja (naprema 91 posto u prethodnoj), dodavanje svakih 1,4 minuta (naprema 1,1 prethodno), odnosno osvajanje lopte svakih 13,9 minuta (naprema 13,7).

Međutim, u igri protiv Valencije njegovo kretanje, dodavanja i način igre razbijali su protivnika. Ovacije na stadionu Bernabéu jasno su pokazale kako je to prepoznato i kako navijači s više ohrabrenja dočekuju sutrašnju utakmicu protiv Atletica u polufinalu Lige prvaka, ali i zadnje četiri utakmice u La Ligi.