Na Međunarodnom natjecanju logističkih desetina oružanih snaga šest zemalja pobijedila je desetina iz sastavnica Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Republike Hrvatske (ZzP OSRH), izvijestili su u petak iz MORH-a.

Natjecanje je provedeno od 4. do 6. rujna na vojnom vježbalištu Gakovo u organizaciji ZzP-a, a uz natjecatelje iz OSRH u konkurenciji su bili i predstavnici logističkih desetina iz Austrije, Češke, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije, prenosi Hina.

Natjecatelji su pod punom vojničkom opremom od oko 10 kilograma prošli stazu dugu oko 15 kilometara na kojoj su kroz devet radnih točaka i tri kontrolne točke u što kraćem vremenu trebali pokazati vještine iz logističke struke, ali i vojničku spremnost i obučenost.

Uz pobjedničku ekipu iz OSRH, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Češke, a trećeplasirani su natjecatelji iz slovenske vojske.

U sastavu pobjedničke logističke desetine ZzP-a bili su pripadnici Bojne za opću logističku potporu i Bojne za opskrbu - skupnici Ivica Budić i Zlatan Mikac, pozornici Tihomir Jambreković, Vedran Mavračić i Andrija Katana, razvodnik Saša Culi te vojnici Filip Ivan Balen, David Blatančić i Matej Podgornik.

Na prigodnoj svečanosti povodom zatvaranja natjecanja, zapovjednik ZzP-a general-bojnik Mladen Fuzul čestitao je svima na postignutim rezultatima te istaknuo kako je ovo natjecanje izvrsna osnova za razvoj buduće suradnje partnerskih i savezničkih zemalja, kao i prilika za stvaranje jačih veza između logističkih postrojbi zemalja sudionica.

Ovo je treće takvo natjecanje, koje je prvi put održano u organizaciji Zapovjedništva za potporu, i to u godini spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, a iduće se održava za godinu dana, kada će domaćin i organizator ponovno biti ZzP.

Dnevnik.ba