NASA-ini znanstvenici otkrili su tragove koji ukazuju na postojanje tekuće vode tijekom ljetnih mjeseci na Marsu, objavljeno je danas na konferenciji za medije.

Ovo važno otkriće pokazuje, kažu NASA-ini istraživači, da postoji velika vjerojatnost da na Marsu postoji neki oblik života.

Znanstvenici su između kratera na Marsu pronašli "mrlje" od vode duge i do nekoliko stotina metara te tvrde da su te mrlje dokaz da je između kratera i kanjona tekla voda tijekom toplijih mjeseci, koja se potom isušila u jesen, kada su temperature pale.
 

Podsjetimo, NASA je ranije najavila da će pred novinare izaći Jim Green, direktor planetarnih znanosti u sjedištu NASA-e; Michael Meyer, vodeći znanstvenik istraživačkog programa na Marsu; apsolvent Lujendra Ojha s Instituta za tehnologiju u Atlanti; Mary Beth Wilhelm iz NASA-inog Ames istraživačkog centra u Moffett Fieldu te Alfred McEwen sa Sveučilišta u Arizoni te da će objaviti detalje o velikom otkriću na Marsu.

Obraćanja javnosti ovakvog tipa nisu neuobičajena za NASA-u, no do sada ondje nisu običavali najavljivati “veliko otkriće” kao sada.

U srpnju ove godine NASA je održala sličnu konferenciju, na kojoj je otkriveno da je pronađen planet Kepler-452b, Zemlji dosad najsličniji planet.