Povodom obilježavanja 24. obljetnice oslobođenja Kupresa i Dana Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB u subotu je u Kupresu održana svečanost koja je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule na spomen-obilježjima poginulim Vukovarcima, Suho polje i Kupreško polje.

Za sve pripadnike HVO-a i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB u crkvi Svete Obitelji služena je misa zadušnica koju je, uz koncelebraciju svećenika, predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga položeni su vijenci i upaljene svijeće na križu ispred crkve Svete Obitelji Kupres u znak sjećanja na poginule Hrvate u Drugom svjetskom ratu. Opijelo je predvodio vojni biskup Tomo Vukšić.

Na sva spomen obilježja i na križu ispred Crkve Svete Obitelji vijence su položili i upalili svijeće predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić i ministri u Vladi HBŽ-a Petar Galić i Stipan Šarac. Na spomen obilježja u Suhom polju, Kupreškom polju i na spomen-obilježju poginulim Vukovarcima vijence su položili i upalili svijeće, uz ostale, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Hercegbosanske županije, Vukovara i drugih mjesta Republike Hrvatske i općina Hercegbosanske županije.

Također je održan svečani pobjednički mimohod branitelja kroz grad uz pratnju I. benda orkestra OS BiH. Na kraju programa održana je svečana akademija u povodu Dana oslobođenja Kupresa u Hrvatskom domu kulture Kupres, a potom je uslijedilo druženje s braniteljima.