Kosovska policija rekla je da je uhitila šest turskih državljana povezanih sa školama koje financira pokret Fethullaha Gulena, klerika kojega službena Ankara optužuje za pokušaj državnog udara 2016.
 
Racije se nastavljaju, objavila je policija, no u izjavi nije objasnila zašto su šestorica Turaka privedena niti što će s njima biti.
 
Nazi Ulus, ravnatelj jedne od škola, rekao je za Reuters da je jedan od uhićenih Turaka Mustafa Erem, a on je direktor svih Gulenovih škola na Kosovu.
 
Ankara pritišće neke zemlje da zatvore privatne škole
 
Ankara pritišće neke balkanske zemlje da zatvore privatne škole koje financira mreža klerika Gulena koji danas živi u egzilu u  Sjedinjenim Državama i odbacuje optužbe Turske da je on organizirao neuspio državni udar.

Kosovo je objavilo da ne planira zatvoriti Gulenove škole.
 
Turska je veliki pokrovitelj siromašnog Kosova čije je stanovništvo uglavnom islamske vjeroispovijesti. Turske tvrtke upravljaju jedinom zračnom lukom na Kosovu i elektrodistribucijskom mrežom, a grade i dvije autoceste u vrijednosti dvije milijarde dolara.
 
Gulen je imao škole u 160 zemalja

 
Gulenov je pokret u svom najuspješnijem razdoblju imao svoje škole u 160 zemalja, od Afganistana do SAD-a.
 
Ankara je taj pokret proglasila terorističkom organizacijom prije dvije godine i pritisnula svoje saveznike da zatvore Gulenove škole.
 
Danas je turski CNN objavio da je privedeno 70 aktivnih vojnih časnika zbog navodnih veza s Gulenom.