Direktor Kliničko–bolničkog centra Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović rekao je danas da je tijekom jučerašnje nasilne akcije pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU u ovu zdravstvenu instituciju zbrinuto 32 ozlijeđenih, od kojih je petoro imalo teže ozljede, a među njima su bili i predstavnici službenih institucija, objavio je Tanjug.

''U bolnici je sinoć zbrinuto 32 ozlijeđenih - 17 je zbrinuto na Oftalmologiji zbog ozljeda nanesenih uglavnom suzavcem, biber sprejom, ali bilo je i ozbiljnih ozljeda kao što je erozija rožnjače. Trinaestoro je primljeno na Kirurškom i dvoje na Ortopedskom odjelu'', rekao je Ivanović za Tanjug.
 

Agencija navodi kako su građani sjevernog dijela Kosovske Mitrovice ogorčeni zbog uhićenja direktora Ureda za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i kažu da je incident, u kojem su sudjelovale jedinice specijalne kosovske policije, za Srbe u južnoj pokrajini jedan od najtežih dana u posljednjih desetljeće i pol.

Tanjug je objavio i kako je visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini potvrdila je da se čula s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim predsjednikom Hashimom Tachijem, kao i da osuđuje ono što se danas dogodilo na Kosovu.
 

"Pozvala sam Vučića i Tachija. Osuđujem ono što se dogodilo danas na Kosovu. Đurić je sada slobodan i vraća se. Potrebno je smirivanje situacije i očuvanje dijaloga", napisala je Mogherini na Twitteru.