Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva Bakir Izetbegović sutra će u Banja Luci nazočiit konferenciji povodom 20 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Konferenciju "Dvadeset godina Daytonskog mirovnog sporazuma - pogledi" organiziraju "Nezavisne novine" i grad Banja Luka, u partnerstvu sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, Predsjedništvom BiH i drugim institucijama.

Konferencija je organizirana u tri panel-diskusije, a na diskusiji "Pogledi" o temi "Refleksije na Daytonski mirovni sporazum i na budućnost BiH; Točke slaganja i razmimoilaženja – prepreke ili put ka razumijevanju unutar BiH?" uvodničari će biti predsjedavajući Čović i Izetbegović.

Na prvoj panel-diskusiji sudjelovat će i predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik, Federacije BiH Marinko Čavara, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, te predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, kao poseban gost.

Druga panel-diskusija je "Pogledi regije" o temi "Regionalna saradnja – položaj BiH u odnosu na susjede; Da li Daytonsko ustavno uređenje BiH predstavlja problem za regionalnu suradnju?". I na ovoj diskusiji panelisti će biti regionalni političari i visoki gosti iz susjednih zemalja.