Pet mrtvih tijela i dvije glave pronađene su jučer brodu koji se nasukao na japanskoj obali, javlja BBC.

Policija nije mogla utvrditi da li pronađene glave pripadaju pronađenim tijelima te se čini da su žrtve bile na moru jako dugo vremena. Brod, koji se ovog petka nasukao na japanskom otoku Sado, u svojoj unutrašnjosti imao je natpise na korejskom jeziku.

Na japanskim obalama nije rijetkost da se nasuču brodovi iz Sjeverne Koreje

Inače, nije rijetkost da se na japanskim obalama nasuču brodovi koji dolaze iz Sjeverne Koreje. Uglavnom budu prazni, a ponekad se u njima nalaze i ljudski ostaci. Tijekom zime ljudi na brodovima iz Sjeverne Koreje uglavnom umru od gladi. Pretpostavlja se da je riječ o ljudima koji pokušavaju pobjeći iz Sjeverne Koreje ili su ribari koji se udalje od obale. U 2017. godini  tako je u japanskom moru pronađen ribarski brod iz Sjeverne Koreje te je poslan nazad u zemlju.

Između Japana i Sjeveren Koreje rastu tenzije

No rastuće tenzije između Japana i Sjeverne Koreje mogle bi otežati istragu o tome što se dogodilo brodu pronađenom u petak.

Naime, jučer je japanska nacionalna televizija NHK objavila greškom da je Sjeverna Koreja lansirala raketu. Ispričali su se i rekli kako je vijest bila tek vježba koja je slučajno emitirana.

A u studenom ove godine Sjeverna Koreja zaprijetila je Japanu te njihovog premijera Shinzoa Abea nazvala “imbecilom” i “političkim patuljkom” optužujući ga da je pogrešno nazvao njihovo tadašnje testiranje oružja.