Prema napisima španjolskih medija u Real Madridu je sazvan hitni sastanak klupske uprave na kojem je došlo do smjene trenera Rafe Beniteza.

Iako sastanak nije još završen i iako vijest nije službeno potvrđena, očekuje se kako će se to dogoditi svaki čas i da će predsjednik Florentino Perez potvrditi smjenu Španjolca.

Marca je potvrdila ovakva nagađanja i piše kako će Benitezovi nasljednici biti Zinedine Zidane, dosadašnji trener Realove mlade momčadi Castille , kojem bi prvi pomoćnik trebao biti Santiago Solari.

Čini se tako da je Benitezu presudio nedjeljni remi s Valencijom na Mestalli (2:2), utakmica u kojoj je Real dva puta vodio, ali nije uspio osvojiti tri boda i iskoristiti raniji Barcelonin kiks.

Službena presica na kojoj će biti objavljena Benitezova smjena i ime novog trenera sazvana je za 17.30h.

Benitez je klupu Reala preuzeo u lipnju prošle godine naslijedivši Carla Ancelottija. Međutim, na klupi 'kraljevskog kluba“ nije dugo izdržao.

Statistika pokazuje kako su mu presudili slabi rezultati u velikim utakmicama. Naime, protiv momčadi koje igraju u europskim natjecanjima ove sezone Real je osvojio tek 5 bodova od 18 mogućih.

Real je pod njegovim vodstvom u najjačim utakmicama protiv najvećih konkurenata pobijedio tek protiv Athletic Bilbao na San Mamesu (2-1), dok je preostala dva boda osvojio u remijima protiv Atletico Madrida (1-1) na Vicente Calderonu i Valencije (2-2) na Mestalli.

U preostalim velikim utakmicama Benitezov je Real izgubio. Odnosi se to na utakmice protiv Barcelone (0-4), Seville (2-3) i Villarreala (0-1).