Udruga proizvođača i prerađivača autohtonih ovčjih sireva „PRAMENKA“ i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet iz Mostara, organizirali su 19.12.2014   na farmi „Smiljanić“, XI izložbu autohtonih sireva , u sklopu koje je održan  edukacijski seminar za proizvođače . Lokacija farme „Smiljanić“  nalazi se na tromeđi općina Rama-Prozor,Kupres i Tomislavgrad , koja  svojim rubnim dijelom dodiruje planinu Ljubušu, postojbinu proizvodnje tradicijskih sireva. Ova izložbom promoviraju se  autohtoni  sireve  , a edukacijom proizvođača Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet iz Mostara želi  započeti proces zaštite zemljopisnog porijekla sireva, koji su izvorno vezani za ovaj prostor i predstavljaju dio nacionalne baštine.
 
Predavači su za vrijeme seminara skrenuli pozornost na značaj zaštite vlastitih proizvođača, koja ujedno inicira i ruralni razvitak u smislu uvođenja različitih modela proizvodnje, aktivno uključivanje svih sudionika u distributivni lanac i očuvanje tradicije proizvodnje sira za naredne generacije.

Važnost zaštite autohtonih sireva ogleda se i u zaštiti potrošača, koji time dobivaju potpunu informaciju o proizvodu uz garanciju kvalitete i autentičnosti kraja.