Milijuni razdraganih Argentinaca i navijača argentinske nogometne reprezentacije okupili su se na ulicama Buenos Airesa da bi pozdravili nove svjetske prvake. Iako su organizatori planirali jedno, ipak su bili prisiljeni na nešto sasvim drugo.Na kraju su se reprezentativci prebacivali helikopterima.

"Svjetski prvaci će cijelu rutu preletjeti u helikopterima, jer je postalo nemoguće nastaviti putovanje cestom. Nastavimo slaviti u miru i pokažimo im našu ljubav i divljenje", napisala je na Twitteru Gabriela Cerruti, glasnogovornica argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza.
 


Prethodno je nekolicinu iz mase, a na ulicama Buenos Airesa okupilo se između četiri i pet milijuna Argentinaca, euforija ponijela u toj mjeri da su pokušali čak i uskočiti u autobus s igračima što je bila kap koja je prelila čašu kod organa reda. Upravo nakon toga odlučeno je da autobusi sa svjetskim prvacima neće ni nastaviti put prema predsjedničkoj palači nego će biti evakuirani helikopterima.

Voditelj hitne službe Alberto Crescenti je potvrdio da je do 15:30 na dočeku zabilježeno osam ozlijeđenih ljudi, dok je u proslavi naslova na dan utakmice stradalo njih 340.

"Do sada imamo osam ozlijeđenih s prijelomima ruku i nogu zbog penjanja na semafore i razna mjesta na koja se ne bi smjeli penjati", rekao je Crescenti pa upozorio ljude koji još nisu krenuli na doček da ostanu doma.