U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru danas će početi obdukcija tijela tragično stradalih djevojaka i mladića iz Posušja, koji su pronađeni mrtvi na novogodišnje jutro u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja.

Obdukcija će, kako doznaje Dnevni avaz, najvjerojatnije početi iza 11 sati, s obzirom na to da se čekaju rezultati testova na koronavirus.

Dr. Dražen Damjanuk, specijalist sudske medicine, potvrdio je za Avaz da su ga angažirali iz Tužiteljstva ŽZH, a obdukcija će se raditi danas i sutra.

Od svih preminulih su odmah nakon uviđaja uzeti uzorci krvi i urina, koji su poslani na analizu koja će, uz obdukcijski nalaz, u konačnici i rasvijetliti ovu nezapamćenu tragediju, odnosno, otkriti točan uzrok smrti.

S njima bili prijatelji iz druge kuće

U MUP-u Zapadnohercegovačke županije i u Tužilaštvu ŽZH su rekli da za sada sve ukazuje na to da je smrt nastupila uslijed ispuštanja otrovnih plinova iz agregata, koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice u kojoj su novogodišnju noć proslavljali Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić, svi rođeni 2001. godine.

Agregat pomoću kojeg su se grijali nalazio se u prostoriji sa sjeverne strane vikendice, odnosno u ostavi. U toj ostavi su jedna vrata bila zatvorena, a druga odškrinuta, dok se prozor nalazio točno prekoputa prostorije u kojoj su se nalazili djevojke i mladići.

Tijekom očevida je utvrđeno da je taj prozor bio otvoren napola te su, najvjerojatnije, na taj način ispušni plinovi, konkretno ugljikov monoksid, ugušili osmero mladih.

Iz policije je rečeno da plinski top koji se koristi za zagrijavanje nije pronađen uz agregat, kako se to iznosilo u medijima.

Osmero mladića i djevojaka je proslavljalo Novu godinu zajedno sa još šest prijatelja, koji su nakon zabave, u četiri sata ujutro, prešli u susjednu vikendicu na spavanje. Jedan od mladića iz susjedne vikendice ih je jučer ujutro u 10 sati i pronašao mrtve.

Preminuli bio vratar u lokalnom klubu

Polako se objavljuje više informacija o urmlima. Preminuli Stjepan Jukić (19) bivši je golman Posušja koji je za ovaj klub branio u omladinskoj ligi BiH Jug u kategorijama kadeta i juniora.

Doviđenja anđeli… Marija, Mia, Stipe, Ivane, Mirela, Žana, Stipe neka vas Bog dragi i anđeli čuvaju, a uz Boga i anđele vaš prijatelj i anđeo Stjepan Jukić čuvat će vas, kao što je i čuvao gol svog nogometnog kluba iz Posušja, poručili su iz ovog kluba.

Jabuka.tv