Svih devetnaest biračkih mjesta u Stocu su otvorena u 7.00 sati.

''Izborni proces protječe zasada bez problema'', kazao je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Miroslav Marić.

''Na terenu u Stocu su stoga dva Covid mobilna tima, namijenjena za oboljele od koronavirusa, odnosno za osobe kojima je određena samoizolacija te 4 redovita tima'', dodao je Marić.

Za Općinsko vijeće Stolac bore se kandidati iz 13 stranačkih lista i 13 nezavisnih kandidata, dok su se za mjesto načelnika kandidirale dvije osoba.

Ukupno je u tom gradu 11 269 registriranih birača s pravom glasa.

I sedam biračkih mjesta u općini Neum otvorena su jutros u 7.00 sati.

''Izbori se prvi put održavaju u uvjetima epidemije Covid-19 pa je danas na terenu i jedan Covid mobilni tim koji je namijenjen za oboljele od koronavirusa, odnosno za osobe kojima je određena samoizolacija'', izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Neum Petar Raguž.

Za Općinsko vijeće Neum, koje inače broji 17 članova, prijavilo se pet stranačkih lista. Tri su stranačka kandidata za načelnika te općine.

Video: U 07.00 sati otvorena birališta, građani glasaju za novu lokalnu vlast

Priliku da ostvare biračko pravo u tom gradu ima 3 552 registrirana birača.

Pet biračkih mjesta u Ravnom su jutros otvorena na vrijeme, u 7.00 sati.

''Za Općinsko vijeće Ravno bore se kandidati tri stranačke liste, dok se za mjesto načelnika općine kandidirala jedna osoba'', kazala je za Fenu predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Ravno Ana Kostić.

Istaknula je kako za sada sve protječe u najboljem redu.

Ukupno je u tom gradu 1522 registriranih birača s pravom glasa.

I 33 biračka mjesta u Prozoru Rami otvorena su jutros na vrijeme, potvrdio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Mile Anić.

Naveo je kako su za glasače angažirana i tri mobilna te jedan poseban Covid mobilni tim.

Za Općinsko vijeće Prozor-Rama bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto načelnika kandidirale dvije osobe.

Ukupno je u tom gradu 11 877 registriranih birača s pravom glasa.

I 52 biračka mjesta u Konjicu otvorena su jutros u 07.00 sati.

''Zasada nema problema, a nismo primijetili ni da se stvaraju gužve pred biralištima'', izjavio je pedsjednik Općinskoga izbornog povjerenstva Ejup Miljević.

Izbori se prvi put održavaju u uvjetima epidemije Covid-19.

''Stoga su danas na terenu i tri Covid mobilna tima koji je namijenjen za oboljele od koronavirusa, odnosno za osobe kojima je određena samoizolacija i tri redovita'', dodao je Miljević.

Za Općinsko vijeće Konjic bore se kandidati iz 16 političkih subjekata, dok su se za mjesto načelnika kandidirale dvije osobe.

Ukupno je u toj općini 22297 registriranih birača s pravom glasa.