Policijski službenici Granične policije BiH u četvrtak su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod spriječili krijumčarenje veće količine oružja i streljiva u zemlje Europske unije.

Oružje i streljivo su pronađeni pri pretresu putničkoga motornoga vozila Lancia, bh. registarskih oznaka, na izlasku iz BiH. Vozilom je upravljao M. S. (1988.), državljanin BiH.

U namjenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje ispod poda automobila je otkriveno: pet automatskih pušaka i četiri pištolja s pripadajućim spremnicima za streljivo, 381 komad streljiva za puške i 75 komada za pištolj.

Daljnjim radom pripadnici GPBiH noćas su pretresli stambene objekte M. S. u Maglaju i obiteljsku kuću Š. E. (1984.) u Zenici u kojoj je pronađeno 87 komada streljiva raznih kalibara.

Oružje, streljivo i vozilo privremeno su oduzeti. M. S. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima vojne upotrebe“. Priveden je u sjedište GPBiH gdje se kriminalistički obrađuje.