"Majke Srebrenice su pantljičare, a sve priče o Srebrenici su laži i prevara", rekao je Ibran Mustafić svjedok Tužiteljstva BiH u procesu protiv Nasera Orića, nakon što je istjeran iz sudnice i prije početka svjedočenja. Mustafić je ovo izjavio usred Sarajeva pred većinom domaćih medija među kojima je bio i novinar BN TV.

"Ja sam došao na ovaj sud da branim čast nevine djece od ovih pantljičara koje su se ovdje okupile, jednostavno, od onih koji su se predstavili kao heroji Srebrenice, a oni su ustvari heroji obmane Srebrenice", rekao je Mustafić.

Rekao je da Sud BiH ne dozvoljava istinu i da je očito da se radi o montiranom procesu.

"Došao sam u Sarajevo da otvorim 'Pandorinu kutiju' i da cijela javnost zna da je Srebrenica prodana. Kaos je izrežiran u kuhinji Međunarodne zajednice, a Alija Izetbegović je bio suučesnik zločina zajedno s mafijom iz Srebrenice na čelu s Naserom Orićem", jasan je Mustafić.

Ibran Mustafić je za vrijeme rata bio predsjednik izvršnog odbora SO Srebrenice i autor je knjige "Planirani haos" u kojoj govori o umiješanosti bošnjačkog političkog vrha u Srebrenici tijekom rata u BiH, te zloupotrebi civila u ratne svrhe.

Mustafić tvrdi da je žrtvovan jedan narod u cilju zadobivanja svjetske pažnje, te je Srebrenica projekta Međunarodne zajednice.

Naveo je i da je najmanje između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice ubijeno od strane svojih sunarodnika tijekom proboja k Tuzli, srpnja 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji "ni po koju cijenu ne smiju živi da se dokopaju slobode".

Nakon ovog incidenta u Sudu BiH i njegovog pokušaja diskvalificiranja tezom "psihičke neuračunljivosti" Mustafić kaže da očekuje zaštitu policije, ali i cjelokupne javnosti.