Priroda je odabrala: ispada da su žene definitivno pametnije od muškaraca.

Naime, godišnji pregled projekta prigodnog imena - Darwin Awards - za čiju se titulu 'bore' pojedinci koji su sami sebe izbacili iz utrke za prenošenje svog genetskog materijala, i to na najgluplji mogući način, pokazao je kako su gotovo 90 posto ljudi koji su poginuli na budalasti način upravo muškarci.

U istraživanju su se tako našla dva genija koja su jedan drugog izazivali da pokažu tko je hrabriji, pa su legli na tračnice. Obojica su poginula istog trena kad ih je vlak pregazio brzinom od 210 km/h.
 
Tu su i dva mladića koji su u Keniji snimali selfie s divljim slonovima te terorist koji je poslao pismo-bombu, no ona mu se vratila jer nije zalijepio dovoljno poštanskih marki.

Od 332 nominiranih, 14 je proglašeno nevaljano jer su na isti način umrli i žena i muškarac. Od 318 preostala slučaja, 89 posto pripadalo je muškarcima.

Muškarci će prije nego žene završiti na hitnoj nakon slučajnih kao i sportskih ozljeda. Također, više je vjerojatno da će biti sudionici prometne nesreće koja završava smrtnim slučajem.

- Ova saznanja potpuno podupiru hipotezu da su muškarci idioti, a idioti rade glupe stvari - piše u zaključku istraživanja.