Policijski službenici PU Mostar su u posljednjem vremenskom razdoblju radeći na sprečavanju i prevenciji teških kaznenih dijel, lišili slobode osobe inicijala B.B. /1999/ iz Mostar i A.M. /1993/ iz Gornji vakuf-Uskoplje, za koje postoji osnovana sumnja da su na području grada Mostar počinili više kaznenih djela.

Osumnjičeni su u posljednjih mjesec dana na području nadležnosti PU Mostar izvršili šest provalnih krada u ugostiteljske objekte, poduzeća, gospodarske objekte i obiteljske kuće, gdje je otuđena veća količina vrijednih predmeta i alata, te je pričinjena materijalna šteta. Policijski službenici su kod osumnjičenih pronašli veću količinu otuđenih predmeta, bakrene ploče sa Srpske pravoslavne crkve u Mostaru, te određenu količinu narkotičkih sredstava. Predmeti koji su otuđili osumnjičeni nakon kriminalističke obrade vraćeni vlasnicima.

Odjel kriminalističke policije PU Mostar podnijeti će prijavu protiv osumnjičenih nadležnom tužiteljstvu za KD ,,Teške krada" i KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Pogled.ba