Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije u srijedu se oglasilo priopćenjem u kojem su istaknuli da ne mogu iz prometa isključiti ''tisuću i više vozila zbog neuvjetnog kolnika''.

''Na magistralnoj cesti, kojom prođe i više od 7.000 vozila dnevno, prometna policija MUP-HNŽ ne može isključiti tisuću i više vozila iz prometa zbog neuvjetnog kolnika koji nije na vrijeme očišćen i posuti predviđenim materijalom za rastapanje leda i snijega'', ističe se u priopćenju MUP-a HNŽ-a kojeg potpisuje Šef odsjeka za odnose s javnošću.

Iz policije ističu da su njihovi službenici poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se promet mogao odvijati nesmetano u sljedećem razdoblju.

''Na relacijama Aleksin han - Jablanica, iz smjera Ivan Sedlo prema Konjicu i od Konjica prema Jablanici, prometna policija je regulirala i usmjeravala promet sprječavajući stvaranje čepova i zastoja te upozoravala i isključivala one koji nemaju odgovarajuću zimsku opremu'', navode iz MUP-a HNŽ-a.

Za kraj napominju da su putem sredstava javnog informiranja upozorili sve vozače da na vrijeme osiguraju zakonom predviđenu zimsku opremu, čija je uporaba obvezna u vremenskom razdoblju od 15. studenog 2018. do 15. travnja 2019. godine na području županije. Također, pozvali su sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje zakonskih propisa i mogućih ograničenja.

Bljesak.info