U južnoj Africi, u župi Ixopo, u jugoistočnoj provinciji KwaZulu-Natal, u noći sa subote, 18. travnja, na nedjelju, 19. travnja 2015. u samostanu sestara Misionarki Krvi Kristove ubijena je 87. godišnja redovnica sestra Stefanie Tiefenbacher.

Rodom je iz Donje Austrije, iz mjesta Kirchberg an der Pielach, biskupija Sankt Pölten. Riječ je o razbojništvu. Počinitelji su u noći presjekli žicu na samostanskoj ogradi te kroz jedna vrata ušli u samostan.

Upali su u sobu sestre Stefanie. Vezali su je i mučili, a na kraju ručnikom ugušili. Njezine su sestre u nedjelju ujutro u sobi našli beživotno tijelo sestre Stefanie. Ruke su joj bile zavezane, a na njezinu licu bio je ručnik kojim je očito bila ugušena. U ruci je nađena njezina krunica. Iz njezine sobe odnijeli su oko 2000 eura, usisivač, šećer i rižu.

Pokopana je u nazočnosti preko tisuću vjernika u ponedjeljak, 27. travnja u župi Ixopo. Svetu misu zadušnicu i sprovodne obrede predvodio je mjesni biskup Pius. Sestra Stefanie bila je veoma poznata u Ixopo i ljudi su je voljeli i cijenili. Na srcu su joj uvijek bili siromasi i djeca. 31. svibnja ove godine trebala je proslaviti 65. godina svojih redovničkih zavjeta. Pripadala je samostanu Wernberg u Austrijskoj pokrajini Kärnten (Koruška). U misijama u Africi djelovala je od 1952. godine. Sveta misa zadušnica u njezinoj rodnoj župi biti će slavljena 2. svibnja u 19 sati, javlja Kta